| 1. who was the god of love in greek myth? |
Correct Answer: venus |
| 2. 1st country in the world to propose a carbon tax for its people to adress global warming. |
Correct Answer: Newzealand |
| 3. 1. Which metal is heavier, silver or gold? |
Correct Answer: gold |
| 4. Dry ice is the second name of? |
Correct Answer: Solid Corbondioxide |
| 5. what was the name of bomb which was used in second world war |
Correct Answer: block buster |
| 6. which country bought control of suez canal in 1875 ? |
Correct Answer: britain |
| 7. Which is the "King of chemicals" |
Correct Answer: Sulphuric acid |
| 8. what is the highest water falls in the world |
Correct Answer: Salto Angel falls |
| 9. who was previously a cobbler & later became the President of US? |
Correct Answer: ABRHAM LINCON |
| 10. Who won the IPL during the year 2009. |
Correct Answer: Deccan Charges |
| 11. What Year Did The Titanic Sink And How Many People Suvived? |
Correct Answer: 1914 & 702 |
| 12. What is the international dialling code for New Zealand |
Correct Answer: +64 |
| 13. What is longest river in the world |
Correct Answer: Nile |
| 14. What is the target range of Agni- II misile ? |
Correct Answer: 2000 km. |
| 15. Where is the headquarter of Commonwealth Nations ? |
Correct Answer: London |
| 16. Who is the one half of the Nobel Prize winner 2008 for Medicine ? |
Correct Answer: Harald Zur Hansen |
| 17. Who invented the LASER ? |
Correct Answer: T. H. Memo |
| 18. Where is Nix Olympic Mountain ? |
Correct Answer: Mars |
| 19. What is the capital of Rawanda ? |
Correct Answer: Kigali |
| 20. Where is Fort Saint George ? |
Correct Answer: Chennai |
| 21. In which state is the Tobo monastery ? |
Correct Answer: Himachal Pradesh |
| 22. Which soccer team is also known as 'SQUADRA AZZURA' or 'BLUE TEAM' ? |
Correct Answer: Italy |
| 23. In which year Tour De France cycle race started ? |
Correct Answer: 1903 |
| 24. International Tennis Federation formed in the year |
Correct Answer: 1913 |
| 25. Which language has most letters ? |
Correct Answer: Cambodian |
| 26. Who wrote the famous book 'ANIMAL FARM' ? |
Correct Answer: George Orwell |
| 27. Who is the creator of the famous cartoon 'DENICE THE MENACE' ? |
Correct Answer: Hank Ketchman |
| 28. Pisa stands on the bank of which river ? |
Correct Answer: Arno river |
| 29. What is the opposite of 'thwart' ? |
Correct Answer: Encourage |
| 30. Which computer company introduced mouse ? |
Correct Answer: Apple corporation |
| 31. Whom did Don Bradman invited on his 60th birthday along with Sachin Tendulkar? |
Correct Answer: Shane Warne |
| 32. Which Country produces maximum banana? |
Correct Answer: India |
| 33. Who invented the automic bomb? |
Correct Answer: Robert Oppenheimer |
| 34. who founded oracle |
Correct Answer: larry ellison |
| 35. What is the capital of Orissa |
Correct Answer: Bhubaneswar |
| 36. how many vertabrae are in the average human neck? |
Correct Answer: 7 |
| 37. Name the oldest mountain range in the world? |
Correct Answer: The Aravalis |
| 38. who is known as master blaster? |
Correct Answer: tendulakr |
| 39. who hits six sixes in the world cup 2007? |
Correct Answer: hershal gibbs |
| 40. who invented telephone? |
Correct Answer: alexander graham bell |
| 41. what is highest waterfalls? |
Correct Answer: niyagara |
| 42. Which WWE wrestler is undeafted in Summer Slam? |
Correct Answer: Hulk Hogan |
| 43. Which is the world's biggest internet search engine? |
Correct Answer: Google |
| 44. WHICH IS THE DRIEST DESERT IN THE WORLD? |
Correct Answer: ATACAMA |
| 45. who wrote the national anthem for the USA |
Correct Answer: Francis Scott Key |
| 46. Who discovered Radio? |
Correct Answer: Marcony |
| 47. How old was lord Buddha when he died |
Correct Answer: 80 |
| 48. Who is the author of 'Angels and Demons' which is a New York Times bestseller? |
Correct Answer: Dan Brown |
| 49. LASER works on the principle of |
Correct Answer: stimulaious emission |
| 50. What is the capital of Lesotho? |
Correct Answer: Maseru |
| 51. who is known as father of computer? |
Correct Answer: Charles babbage |
| 52. who discovered xrays? |
Correct Answer: henry bequerel |
| 53. who discovered microbes in air |
Correct Answer: Louis pastuer |
| 54. who was the first president of usa? |
Correct Answer: george washington |
| 55. what is the nick name of newyork city |
Correct Answer: big apple |
| 56. who invented aeroplane |
Correct Answer: wright brothers |
| 57. WHO HOLDS THE RECORD FOR MOST NUMBER OF WICKETS IN TESTS? |
Correct Answer: Muttiah Muraleedharan |
| 58. Which team are known as 'The Blues'? |
Correct Answer: Chelsea |
| 59. Approximately how much time does it take for the sunlight to reach the earth? |
Correct Answer: 8 min |
| 60. Which country's mobile products are regarded as the best ones? |
Correct Answer: Finland |
| 61. Which is the highest volcano in the world |
Correct Answer: Mt . Aconcagua |
| 62. |
| 63. Which is the highest volcano in the world |
Correct Answer: Mt . Fujiyama |
| 64. Who was the first man to take a hattrick in the World Cup? |
Correct Answer: Chetan Sharma |
| 65. gir national park is specially for which animal |
Correct Answer: lion |
| 66. When did the civil war of somalia started? |
Correct Answer: 1990 |
| 67. Who is millybob? |
Correct Answer: mulurey |
| 68. capital of Nepal |
Correct Answer: Kathmandu |
| 69. what is the horn of a rhino? |
Correct Answer: its hair |
| 70. which country is having largest population |
Correct Answer: china |
| 71. what is the instrument used to measure pain? |
Correct Answer: palpometer |
| 72. Which city has the least amount of pollution? |
Correct Answer: Venice |
| 73. Which country is projected to have the highest population by 2050? |
Correct Answer: India |
| 74. What is the capital of England? |
Correct Answer: london |
| 75. Which is the highest peak of the world. |
Correct Answer: Mt. Everest |
| 76. Where will the next winter olympics be held? |
Correct Answer: Russia |
| 77. who invented printing press? |
Correct Answer: johan guttenburg |
| 78. who designed and wrote C programming language? |
Correct Answer: Dennis Ritchie |
| 79. Who was the 35th President of the USA? |
Correct Answer: John F. Kennedy |
| 80. in wrestling who's finisher in the 619 |
Correct Answer: rey mystrio |
| 81. Which is the fruit mentioned multiple times in the bible making it sacred and which is only found in israel? |
Correct Answer: Pomegranate |
| 82. when did indian hockey get 1st gold in olympics |
Correct Answer: 1932 |
| 83. WHAT IS THE CAPITAL OF ICELAND ? |
Correct Answer: REYKJAVIC |
| 84. Who is the god of love in Philippine Ancient History? |
Correct Answer: Diyan Masalanta |
| 85. To which organ does the word renal refer |
Correct Answer: Kidney |
| 86. Kwashiorkar is caused due to the dietary deficiency of |
Correct Answer: Proteins |
| |
Friday, September 11, 2009
GK QUIZ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
thank tripti for suggesetion
ReplyDeletelets hope it will not happen again
we r welcome any comment & suggestion
thanks for ur suggestion